Köpvillkor

                                                                                                                                                                             

Beställning

När du utfört en beställning genom vår webbutik, www.2sekel.se , com eller via email till info@2sekel.com bekräftar vi beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den email adress ni angivit. Orderbekräftelsen är en bekräftelse på att ett avtal om köp emellan dig och 2sekel ( Silvrik AB ) ingåtts. Genomförd beställning innebär även att ni godkänner 2sekels köpevillkor och samtycker till att namn- och person- eller organisationsnummer registreras i vårat affärssystem. 2sekel förbehåller sig rätten att korrigera din beställning om leverans av någon orsak inte kan utföras och 2sekel förbehåller även rätten att sammanslå dina beställningar och leverera dem i en försändelse om ni utfört flera beställningar. 2Sekel förbehåller rätten att neka eller annullera en order. En del produkter är en beställningsvara och för en del av dessa produkter utföres beställningen via e-post eller telefon. För dessa beställningar gäller särskilda frakt -och leveransvillkor. 2Sekel ( Silvrik AB) ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år). För mer information angående beställning och order, se Kundtjänst & Kontakt. För mer personlig information är ni varmt välkommen att ringa kundservice på telefon 072- 555 9626 eller mejla info@2sekel.com

Avbeställning eller ändring av order

Ändring av beställning/order kan ske fram till dess att beställningen/ordern har effektuerats, dvs fram till dess att faktura eller frakthandling har skapats. Om ändringen utav beställningen/ordern godkännes utav 2Sekel, kommer eventuella kostnader att regleras enligt det pris som gäller vid ändringstidpunkten. Beställning/order ändras inte om den har effektuerats. En avbeställning är endast giltig om ni erhållit en bekräftelse ifrån 2Sekel . Vid godkänd avbeställning och emottagen bekräftelse på detta ifrån 2Sekel krävs ingen kostnad utav dig. Om inte avbeställningen/ändringen godkännes utav 2Sekel är du skyldig att ta emot leveransenSom kund har du alltid 14 dagars ångerrätt. Avbeställning/ändring av produkt/vara som tillverkats speciellt för dig är inte möjlig efter det att 2Sekel beställt eller påbörjat tillverkningen av varan/tjänsten. 2Sekel förbehåller rätten att neka, avbryta en order om den skapats genom automatiserade system, metoder, mjukvara, maskiner, web-crawlers, script eller igenom tredjepartstjänster agerande i ditt namn.

Information samt priser på vår hemsida

Webbutikens priser är inklusive moms om du bor inom EU. Är du bosatt utanför EU ska priserna som visas i webbshoppen vara exklusive moms.På 2Sekel reserverar vi oss för eventuella fel i pris-och produktinformation på hemsidan. I händelse utav felaktigt pris eller information förbehåller sig 2sekel rätten att korrigera detta i efterhand. Ni som kund kommer att bli informerade och tillfrågade om ni vill fullfölja köpet innan 2Sekel utför en sådan ändring. Vi reserverar oss också för prisändringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer samt eventuella typografiska fel på vår hemsida och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering. Fotografier, bilder som förekommer i vår webbutik ska inte ses som exakta avbildningar av en viss vara.

Fraktavgift. Adminstrationsavgift

Frakt och administrationsavgift tillkommer för respektive produkt. Dessa avgifter skall täcka kostnader för hantering, paketering, frakt och emballage med mera. Frakt och administrationsavgift presenteras i kassan. Den framgår även på orderbekräftelsen. För ej uthämtade paket hos ombud tas en en avgift ut om 149 sek. Om lagerhållning krävs utav en produkt/vara debiteras kund efter 3 vardagar. Eventuell kostnad för bom körning kan komma att debiteras kund om mottagaren inte tar emot leveransen på överenskommen tid eller vid leveransförhinder.

Personuppgifter

När du registrerar dig som kund hos 2Sekel eller genom din beställning godkänner du att 2Sekel lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att följa och tillhandahålla den service som förväntas. Om ni anser att uppgifterna är inkorrekta eller irrelevant kan ni begära rättelse eller borttagning ur vårt register. Informationen som lämnas utav kund används av 2Sekel och samarbetspartners för betalning och leverans. 2Sekel garanterar att inga kunduppgifter kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. 2Sekel förbehåller rätten att neka, annullera beställningar som innehåller felaktiga personuppgifter och-eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Copyright

Allt innehåll på hemsidan www.2sekel.com, www.2sekel.se  tillhör Silvrik AB eller våra samarbetspartners och är skyddade enligt svenska och internationella upphovsrättslagar.

Produkters Godkännande

Den enskilde kunden bär ansvaret att kontrollera att var produkt är godkänd i det land som den ska användas i. Enskild kund bär ansvaret att kontrollera att produkten uppfyller regler, specifikationer för den plats och eller land som installationen eller produkten används.

Betalning utav vara

I kassan utföres säker betalning via Klarna. 2Sekel förbehåller sig rätten att utföra en kreditkontroll om så behövs för att bevilja kredittid. Kund förbinder sig att betala inom utsatt tid för respektive betalsätt.

Beställning utav produkt sker först, därefter väljer kunden hur betalning skall ske via Klarna. Detta gäller både för privatpersoner som för företag .Oberoende utav vilket betalsätt som ni väljer så hanteras betalningen säkert och smidigt via Klarna.
Klarna har den senaste tekniken för säker betlning via internet ( krypterad data).

Kortbetalning- VISA, MC & American Express

Vår samarbetspartner är Klarna och använder Klarna Checkout. Vid betalning med kort krävs det att kunden fyller i kortnummer, giltighetstid samt CVC/CVV -kod. Följande kort accepteras via Klarna Checkout: VISA, Mastercard och AMEX.

Swish
Betala med mobilen. Du behöver Swish-appen och ett Bank-id installerat på din telefon. Detta är en direktbetalning, och pengarna dras direkt ifrån ditt konto.

Återbetalning

Om återbetalning är aktuell så sker det inom några dagar på samma sätt som den ursprungliga betalningen skedde.

Leveranstid och Frakt

Leveranstiden som anges i webbutiken eller på annan plats är endast en uppskattad leveranstid. Kostnaden för frakt och administration anges på orderbekräftelsen, med undantag för enskilda frakter som avtalas i efterhand, tex skrymmande och tunga varor.

Postnord Utlämningsställe

Du får ett SMS när paketet är framme och går att hämta ut hos ombudet. Hämta varan inom 7 dagar. Medtag legitimation vid uthämtning av varan. 2Sekel förbehåller sig rätten att välja lämpligast leveranssätt. Tex vid mindre beställningar kan varan skickas direkt hem till kundens brevlåda.

Hemleverans med Budbee

Sms avisering ifrån Budbee. Ändra leveransdag via länken i SMS aviseringen om du inte kan ta emot paketet på den aviserade leveransdagen. 2Sekel förbehåller sig rätten att ändra fraktsätt om så krävs.

Hemleverans med PostNord MyPack Home

PostNord levererar hem till kund enligt överenskommen tid vardagar emellan kl 08-21. Leveransen kan utföras även om kunden inte är hemma. Kunden får ett meddelande via sms, mejl eller i appen Postnord när paketet är på väg. Där kan kunden även välja tid och dag för leveransen. PostNord levererar till port eller tomtgräns och kunden ansvarar för upp- och inbärning. Försändelsen kontrolleras samt kvitteras utav kunden.

Direktleverans PostNord Företag samt pallgods med PostNord

Företag som har bemanning under normal kontorstid skickas normalt paket direkt till angiven adress utan avisering. Pallgods och eller skrymmande gods kan även levereras till privatpersoner. Varorna levereras till port eller tomtgräns. Mottagaren kontrollerar och kvitterar godsetOm det finns synliga skador på emballage eller på varan skall detta noteras på fraktsedeln innan kunden kvitterar den. Fraktbolaget lämnar inte vara/gods utan kvittens utav mottagare. Därför måste kunden ansvara för att det finns en mottagare utav godset/varan som kan kvittera försändelsen/fraktsedeln.

Leverans till öar

2Sekel levererar inte till öar som saknar fast vägförbindelse, med undantag av Gotland. Har kunden valt leverans till paketutlämningsställe kommer leveransen att sändas till närmaste utlämningsställe på fastlandet.

Leveransförseningar

Angivna leveranstider för respektive produkt i 2Sekels webbutik är endast indikationer. Leveranstiderna kan komma att förkortas eller förlängas beroende på oförutsedda händelser. Vid leveransförseningar är 2Sekels ambition att informera kunden och även att erbjuda en likvärdig produkt. Skulle en leveransförsening uppstå har kunden rätt att utan kostnad häva köpet, såvida inte produkten är en beställningsvara eller producerats efter kundens egna önskemål. 2Sekel kompenserar inte kund för leveransförseningar. Boka inte hantverkare, arbetskraft innan ni emottagit och kontrollerat varan. Vid brådskande ärenden angående varas leveranstid, ring 2Sekels kundservice 072-5559626

Transporskada

Om en eventuell transportskada har uppstått, så ansvarar 2Sekel för den skadan. Om kunden upptäcker en transportskada på emballaget eller varan, skall kunden omedelbart på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras. Om kunden ser eller hör att varan är förstörd, så ska kunden inte kvittera , ta emot varan alls. Transportören måste ta tillbaka hela försändelsen. Fotografera synliga transportskador. Stora och skrymmande leveranser ska granskas tillsammans med transportören innan den kvitteras. Transportskada skall omedelbart anmälas till 2Sekels kundservice så att en reklamation kan utföras. Detta gäller även för dolda skador. Skadan skall anmälas til 2Sekel inom 5 (fem) arbetsdagar från mottagandet utav leveransen. Kontrollera varan direkt efter att leveransen utförts. Vara/produkt som inte anmäls skadad inom fem (5) arbetsdagar ersätts inte. Om skada på varan uppstått får kunden inte använda varan/produkten utan den ska anmälas till 2Sekel kundservice via email info@2sekel.com eller telefon 072-5559626. Original emballage, förpackning måste sparas för dokumentation vid handläggning av skadeärendet. Vid direktleveranser till företag gäller leveransvillkor DDU 022- fritt olossat angiven leveransadress.

Delleveranser

Delleveranser kan förekomma vid större beställningar

Ej uthämtade paket

Kunden ansvarar för att hämta ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid som står angivet på avin. I det fall som försändelsen inte hämtas ut på utllämningsstället, skickas försändelsen tillbaka till 2Sekel och en skälig kostnad för frakt- och administrativt arbete kommer att debiteras kunden. En avgift om 149 sek debiteras kunden om en försändelse ej hämtas ut. Försändelsen ligger kvar hos paketombudet i sju (7) dagar innan den returneras. Om kunden ångrar ett köp och vill returnera varan måste kunden först hämta ut varan och därefter returnera enligt beskrivning.

Ångerrätt och Retur

Konsumenter har enligt distans- och hemförsäljningslagen 14 dagars ångerrätt. Vid ångerrätt står konsumenten/kunden för returfrakten. Retur av köks- och badrumsporslin och kakel/klinker sker alltid med pallfrakt. Pallreturer inom Sverige debiterar 2Sekel kunden 695 sek. Kunden kan även på egen bekostnad returnera varan till 2Sekels lager i Enköping. Förutsättningen för att ångerrätten skall gälla är att varan är oanvänd, oskadad och att medföljande originalaskar och emballage är helt och rent. Om varan och emballage inte är i oförändrat skick görs ett prisavdrag motsvarande varans värdeminskning. Vid retur måste varans original emballage, askar , lådor vara rena och hela och oförändrade. Kakel och klinker som köps i hela lådor måste returneras i hela lådor. För kakel och klinker tar vi även ut ett returavdrag om 25% för artiklar som inte lagerförs ( beställningsvaror). Kunden har inte rätt att ångra sig om varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Lag 2005:59 begränsar rätten att använda ångerrätt. Ångerrätten gäller inte om varan tillverkats eller väsentligt ändrats efter konsumentens särskilda önskemål. Ångerrätten gäller heller inte för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal. Exempel på sådan varor är trävaror med en specifik fuktkvot.

Vid ångerrätt eller retur, kontakta 2Sekel. Klicka in på Reklamation och retur och fyll i formuläret ( beskriv ärendet). Innan varorna kan återsändas måste du få en bekräftelse ifrån 2Sekel att returen är godkänd och att ångerfristen inte har överskridits. Kunden får ett returnummer utav 2Sekel som alltid ska användas i kommunikationen med 2Sekel. Returfrakten bokas alltid utav 2Sekel och skickar en retusfraktsedel via email till dig. Returkostnaden för paket inom Sverige är 69 sek och för pall 695 sek. Angående retur ifrån utlandet, kontakta 2Sekel kundtjänst. Kunden har ansvaret för varan/varorna till dess att varan/varorna har återanvänt till 2Sekel. Returer får inte skickas som postförskott eller till paketutlämningsställen. För företag som handlar hos 2Sekel tillämpas köplagen.

Återbetalning

När 2Sekel mottagit och kontrollerat den returnerade varan/varorna återbetalar 2Sekel värdet på varan/varorna inom 30 dagar enligt distansavtalslagen. Fraktkostnad eller returfraktkostnad återbetalas ej. 

Reklamation

Vid defekt eller fel expedierad vara, kontakta 2Sekel kundtjänst. Använd formuläret i fliken Reklamation och Retur, fyll i all information och beskriv reklamationen. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får utav oss, 2Sekel. Vid godkänd reklamation står 2Sekel för ny frakt och eventuell returfrakt. Boka inte hantverkare eller annan arbetskraft innan ni har kontrollerat att rätt artiklar har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen. Felplockade, fel antal samt felaktiga varor får inte monteras eller användas, då anses köparen ha godkänt sin leverans. Reklamation av byggmateriel liksom, trälister, golvplank, kakel, klinker, taklister, golvsocklar, tapet, färg eller liknande produkter godkänns ej efter montering eller installation. Kunden måste kontrollera varan innan montering eller installation. 2Sekel ersätter ej för eventuella hantverkskostnader eller annan arbetskraft i samband med en reklamation. Vid eventuell tvist följer 2Sekel Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure

2Sekel och kund är befriade från fullgörande av köpet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som 2Sekel eller kund inte rimligen kunnat råda över eller förutse.  Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar köpets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som hat sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som 2Sekel eller kund ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar 2Sekels eller kunds fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.